lördag 22 oktober 2011

Jårlin, Jårlin, Jårlin, Jårli-i-i-in .....

Nu börjar det faktiskt bli pinsamt dåligt, Idol! Jag har aldrig varit särskilt förtjust i själva formatet där man tar in folk som har en talang för något och sedan tvingar dem att göra något helt annat som att tvinga hårdrocksångare att sjunga disco o.s.v. Ändå har jag alltid gillat programmet och tyckt att det har varit spännande att följa utvecklingen. Nu är det bara pinsamt!

Hur fan kan man släppa upp en människa på scenen som ska representera en av de nio bästa av 13 000 sökande och låta henne sjunga "Jååårlin, Jååårlin, Jååårlin, Jååårli-i-i-i-n" och "with flaming looks" på bästa sändningstid? Har de ingen coaching över huvudtaget? Finns det ingen som tar något som helst ansvar varken för programkvalitet eller för de extremt unga deltagarna? Förra veckans program var en ren katastrof och den här veckan var inte mycket bättre.

Vad är syftet med programmet? Att skämma ut deltagarna? Att göra "bra" TV på 15 - 17-åringars bekostnad? Nu sitter man ju bara och undrar hur illa det kan bli. Jämför med American Idol där man i mycket högre utsträckning verkar låta deltagarna utvecklas inom den genre de är bra på. Ja, ja, ett program mindre att hålla reda på i alla fall. Blä!


Inga kommentarer: