torsdag 15 oktober 2009

Gårdagens middag

var en riktig upplevelse! Åttarätters avsmakningsmeny på en riktig stjärnkrog. Inget Vikingakalas precis, portionerna är stora som matskedar ungefär men vad mycket smak. Varje rätt var ett eget litet konstverk med guldflagor och tjusiga dekorationer. Kolsyreis eller vad det var som kylde ner de som skulle vara kallt, brännare som brände det som skulle brännas, en service som var helt makalöst tajmad. Ett nytt vin till varje rätt, även det serverat i mycket måttliga mängder :-). När sista rätten var avklarad tittade vi på klockan och konstaterade att vi hade suttit vid bordet i 5 timmar som bara flög iväg. Det här åt vi:

Frusen ostronyoghurt, aspic på brynt bläckfisk med frostade havsväxter och kaviar
En hint av höst via pumpa
Rökparfymerat piggvarsslag med hjälp av fänkål, kall créme på råräka och pilgrimsmussla
Kantarellbakad langoustines med bönor från Sorana
Kombuhalstrad anklever med kalligraferad rättika och varma plommon
Porciniroyale, långkokt kycklingskinn med siffonerad maltvinäger
Nebraska striploin på mjölat Yukongold med vitlökstalg och dragon
Jardin orientale rouge
och däremellan klämde vi in några fantastiska ostar. Det var en riktig kalaskväll!

Inga kommentarer: