onsdag 31 augusti 2011

Jag är så j***a upprörd

Vilken tillsynsmyndighet lyder tandläkare under? Får de behandla folk hur som helst? Ha hur långa väntetider som helst utan påföljd? Jag gick till tandläkaren förra hösten efter att ha slarvat med det ett par år, det ska villigt erkännas. Konsekvensen blev naturligtvis att det fanns en hel del att göra i min mun. Jag fick ett kostnadsförslag på 11 000 kr, en ganska rejäl summa men ansåg att jag skulle kunna lösa det.

Ett rabattsystem är infört för tandvård så efter ett visst belopp betalar man bar halva priset på åtgärder som utförs inom ett kalenderår. Jag lagade ett par tänder och i mars blev det dags för en rotfyllning ..... men tandläkaren på Folktandvården i Skogås hittade bara en rotkanal och kunde inte göra färdigt jobbet. Jag fick en provisorisk fyllning och en remiss till en specialist på S:t Eriks specialisttandvård. Sedan började jag vänta .... och vänta .... och vänta. Jag ringde och frågade när jag skulle få komma och talade om att jag hade en provisorisk fyllning. Svaret blev "Ja, men den sitter i alla fall kvar, eller hur?". Efter 6 månader har jag nu äntligen fått en tid, med påföljd att min rabatt period precis kommer att vara slut när jag får en tid för rotfyllning eftersom jag först måste dit och göra en ny undersökning .... som jag ju redan har betalat för en gång på Folktandvården i Skogås.

Den här tanden kommer alltså att kosta mig kanske 5 000 kr innan den är klar. Så mycket var det rabattsystemet värt.
Dessutom stoppades resten av jobbet upp då tandläkern i Skogås sa att vi skulle fortsätta när rotfyllningen var klar. Jävla myglare!!!!


Inga kommentarer: