Jag är ingen soppmänniska men jag har ätit pumpasoppa en gång hos min f.d. svägerska och tyckte att det var gott. Nu hade jag sprungit på en pumpa i affären och tänkte att jag skulle prova att koka soppa på den. Det var så gott så jag blev tårögd! Kärnorna rostade jag i stekpanna utan fett och åt på sidan om för att få lite knaster mellan tänderna. Lime hade jag inte hemma så det hoppade jag över. Receptet hittade jag på http://www.recept.nu/.
Pumpasoppa
Antal portioner: 4
1,2 kg pumpa
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 l grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
2 lime (rivet skal och saft)
2 tsk sambal oelek
Till dekoration:
4 strimlade gula och röda morötter
4 zucchiniblommor
finskuren gräslök
Gör så här
1. Skala och skär pumpan i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt pumpa och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt soppan koka ca 10 minuter.
2. Mixa soppan, häll tillbaka i kastrullen och rör i crème fraiche. Smaksätt med lime och sambal oelek. Låt soppan koka upp före servering.
3. Servera soppan i varma tallrikar och dekorera med morötter, zucchiniblomma och gräslök.
Kontantkort en bra start för barnen
8 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar